Avståndsmarkeringar

Framkant eller centrum på green?
Ett antal gentlemän sitter efter rundan och diskuterar livligt huruvida avståndsmarke-ringarna avser framkant eller centrum på green. Diskussionen är livlig och meningarna högst delade.
Gentleman A sitter och knackar på sin iPhone i vanlig ordning, deltar inte i diskussionen, men säger plötsligt att han nog via "navigator appen" i iPhonen klarar av att ta reda på vilket det är om han ställer in den på "till fots".
Diskussionen fortsätter och gentlemannen ifråga knackar på för fullt. Efter en lång stund säger han plötsligt, "Visste ni att det är 153 mil till Ängelholm. Man kan välja på tre vägar". De andra blinkar förvånat, fnissar till men fortsätter diskussionen.
Efter ytterligare en lång stunds knackande säger gentleman A: "Åsså är det 6.1 km till närmaste McDonalds". Då brister det för de andra.
Det kom aldrig nåt svar om avståndsmarkeringar från iPhonen.

Luftmiss

Hålfotsinlägg?
En gentleman trycker till med all kraft och gör en luftmiss.

"Jäklar, just här måste dom ha sänkt fairway minst 3 mm!"

Skaldjursallergi

M m
Vid kvällens italienska middag finns många läckra skaldjur på antipasti bordet. En av gentlemännen informerar ...

"Jag klarar inte av att äta sån't, jag är allergisk mot alla skaldjur. T ex räkor, krabba, havskräftor, musslor, ostron, hummer och glögg."

Långt inspel

Med precision
Gentlemännen spelar på PGA Golf de Catalunya utanför spanska Girona, en lång och tuff mästerskapsbana. På ett av de långa par 5 hålen har en av de "inte-allra-längst-slående" gentlemännen redan slagit ett ansenligt antal slag och har nu cirka 260 m till greenen. Han står länge och visualiserar slaget, och frågar plötsligt allvarligt:

"På vilken sida av greenen står flaggan?"

Range frustruation

Irriterande bollträff
Det är den tredje dagen under höstavslutningen, denna dag på Las Colinas GCC i Torrevieja. Efter ett par hårda kvällar kämpar en gentleman tappert med att träffa bollen överhuvudtaget. Efter fyra våldsamma duffar lämnar han rangen i affekt ...

"Nää, nu skiter jag i det här! Jag går och puttar i stället."
 

Käringputt

Slå till bollen!
Gentlemannen puttar för kort och säger förtvivlat: "Neej, den blev alldeles för kort!".

Gentleman B kommenterar: "Fastnade puttern i kjolen?"

(Apropå bilden till höger; en söt (?) liten golfhistoria utan koppling till gentlemen:

Det är en het dag för fyrbollen på banan, tre herrar och en skön ung kvinna i modern golf-dräkt, ni vet. kort kjol, etc. Spelarna plågas av massvis med flugor i värmen, särskilt när det är dags att putta eftersom flugorna sur-rar runt skallen och ögonen. Men, underligt nog, det gäller bara herrarna. När den unga sköna kvinnan ska putta är det flugfritt. Hon sätter ostört putt efter putt - och till slut kan inte herrarna bärga sig utan frågar:
"Hur kan det komma sig att när vi herrar puttar så svärmar det flugor kring skallen, och när du puttar så är det flugfritt?"

"Ooh, det är så enkelt såå. Jag spelar utan trosor.")

Långt, men uppåt

Träwedge
Gentlemannen klipper till för kung och fosterland: "Åh nej, den blev alldeles för hög!".

Gentleman 2: "Nä du, den blev 20 meter för kort!"

Varmt med väst

Gensare på skånska
En boll med fyra gentlemen kämpar hårt i värmen på den kuperade italienska banan. Mest av alla svettas gentleman A.
Efter några hål, dyblöt av svett, utbrister han:

"Kunde inte nån ha sagt till mej att ta av gensaren?"

Lång drive

270 meter?
En fyrboll gentlemen spelar en augustidag på Ängelholms GK. Gentleman A klipper till med en monsterdrive på ett av hålen. Gentleman B iakttar bollbanan i stum beundran. Efter en lång stund utbrister han:

"Med en sådan drive behöver man inget andraslag!"