Femte deltävlingen GT 2017-18 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade gentlemannen Jimenez Jönsson rapporterar följande från den femte deltävlingen GT 2017-18 på Söderåsens GK;

"Så har vi nått höstsäsongens avslutning som spelades på Söderåsen GK. Äntligen blev ordningen återställd med spel i bra väder. Solen sken i kapp med deltagarna åtminstone till en början men molnen började hopa sig när vi upptäckte hur blöt banan var på många ställen. Detta visade sig också i många mediokra resultat, men dagens överraskning P-G slog till med 30 poäng.
Det tråkiga är dock att höstavslutning lockade endast 9 deltagare, något som drar ner glamouren på hela evenemanget. Vi får hoppas att vårens säsong skapar en nytändning och spelsugna medlemmar.

Pelles vandringspris blev också färdigspelat, dvs. bästa sammanlagda resultat från Mölle och Söderåsen, och detta blev en knivskarp avslutning. Segrande ur denna batalj gick Jimmy ”Jimenez” Jönsson med det udda övertaget av ett lägre handicap än Per-Gunnar ”Per-Ulrik”Johansson. En av de få fördelarna med ett lågt handicap.

Glömde nämna tidigare att vi även hade extra priser närmast hål. Från början var det tänkt att hål 9 och hål 13 var de som gällde, men dessvärre lyckades ingen träffa green på nämnda hål, så det utökades med även hål 15 där Arne ”Arnold” Jönsson lyckades med bedriften att träffa greenen (ingen birdie). Eddie ”Earnie” Gunnarssons kära hustru Anna sponsrade oss med två priser; men med så mediokra spelare som vi nu är kom Mats ”Monty” Öberg på den fiffiga idén att ett pris skulle gå till den med mest streckade hål. Detta lyckades dock vår rookie Mårten ”Molinari” Svensson ta med god marginal."


Per-UIrik Johansson vann deltävlingen på 30 p före Monty Öberg på 27 p. Jimenez Jönsson tog tredje platsen på 25 p före den evige trean, numera fyran, Padraigh Bergh på samma poäng.

Jimenez Jönsson behåller ledningen i touren på 106 p, före Padraigh Bergh på 88 p, Monty Öberg på 79 p, och Earnie Gunnarsson på 72 p.

Vi har sett hur snabbt ställningen i GT 2017-2018 kan växla. Så misströsta inte ni som ligger efter, det är enkelt att klättra uppåt i resultatlistan. Om man spelar på sitt hcp förstås. That's it.
Så, ta nu en välförtjänt julledighet, träna väl, och ladda inför vårpremiären den 18 april på Torekovs GK!
God Jul och Väl mött då!

Bob Erikson
Webbmaster