"Monty" Öberg on the Red Course

"Monty" Öberg vann GT 2008

"Monty" Öberg tog hem Gentlemens Tour 2008 på ett övertygande sätt - Grattis Mats!
Ställningen inför avgörandet på PGA Golf de Catalunya var höggradigt intressant; "Monty" Öberg 134 p, "Tiger" Larsson 132 p, "Linjalen" Ekenberg 124 p, "Daly" Persson 124 p, och "Earnie" Gunnarsson 108 p.

"Linjalen" Ekenberg kunde inte följa med, varför han kunde ta en tredjeplats som bäst. Men övriga var i högsta grad med i spelet om de första platserna, det gällde att ersätta "lägsta strykningen" denna sista deltävling. T ex, "Monty" Öberg måste komma minst 4:a för att få ersätta en 16 poängare. "Tiger" Larsson behövde minst en 4:e plats, medan "Daly" Persson var tvungen att vinna deltävlingen och hoppas på att Monty/Tiger hade en dålig dag. "Earnie" Gunnarsson kunde som bäst nå en tredjeplats.

Vad hände? "Monty" spelade stabilt och blev just 4:a, vilket gav 136 poäng och totalseger. "Tiger" hade problem med våta fariways, hamnade 10:a i deltävlingen och slutade därför på oförändrade 132 poäng. Det räckte ändå till en andraplats i GT.

"Daly" blev 5:a i deltävlingen och förbättrade inte sina 124 p. Det visade sig räcka till en fjärde plats i GT. "Earnie" blev 2:a, harmfulla 2 p från en tredjeplats i GT; han förbättrade sin GT score med 16 p, men det räckte bara till en total femteplats. "Linjalen" hade ju sina 124 poäng redan innan avslutningstävlingen, och knep 3:e platsen i GT tack vare flest vinster i deltävlingarna.

Slutresultat:

  • Gentlemens Tour Champion 2008: Mats Öberg (136 poäng)
  • Runner-up: Sten Larsson (132 poäng)
  • Trea: Arne Ekenberg (124 poäng)
  • Fyra: Kenneth Persson (124 poäng)
  • Femma: Eddie Gunnarsson (124 poäng)

En rysare. Nu tar vi nya tag inför Gentlemens Tour 2009!