Slutställning

Gentlemens Tour 2013 avgjord

Superarrangemang, skönt väder, excellenta banor och trevlig samvaro!
Gentlemens Tour 2013 och tävlingen "19:e hålet 2013" har avgjorts ...
GT 2013 och extratävlingen 19:e hålet avgjordes under tre varma och sköna speldagar 10-12 oktober på banor i närheten av Campoamor söder om Torrevieja i Spanien: La Finca, Lo Romero och Las Colinas.
Till att börja med, och viktigast, går ett jättetack till Daly Persson, som svarade för val av banor, upplägg av hela vistelsen, bokningar och biljetter, ett fantastiskt boende, frukostar och grillkvällar, bokningar på restauranger, transporter tor restauranger, hämtning av gentlemen i förskingringen, badare, etc., ”you name it”. Fantastiskt, du är en pärla Daly! Hur orkar du?
Tack också till den sent insatte tävlingsledaren Arnold Jönsson och de utmärkta chaufförerna, förutom Daly själv, Earnie Gunnarsson och Jack Nilsson, och på slutet även Per-Ulrik Johansson. Earnie fick även offra två dryga timmar på att köra en slarvig gentleman till flygplatsen för att hämta kvarglömt bagage. Det är skönt med riktiga gentlemen. Sannerligen.
Slutligen, tack alla deltagare för en fantastisk golfresa! Boendet gjorde att vi kunde umgås både morgon och kväll. Det är väl så vi ska ha det?

Sista deltävlingen GT
Årets sista deltävling i Gentlemens Tour avgjordes i högsommarväder på La Finca, en tuff bana med långa och kuperade hål.
Segraren i GT 2013 var ju redan klar i och med Phil Sidfeldts ointagliga ledning, kampen gällde 2-4 plats.
Alla spelade bra på den svåra banan, men bäst av alla spelade Earnie Gunnarsson. Han vann på 33 p före Daly Persson på 32 p och Jimenez Jönsson på 31 p.
Den stora förändringen i tourställningen var att Per-Ulrik Johansson gick från fjärde till andra plats i Linjalen Ekenbergs frånvaro. Bob Erikson höll ställningarna, och passerade även han Linjalen. Bob behöll därmed sin tredjeplats. Linjalen slutade alltså på fjärde plats.

Slutresultat GT 2013
Slutställningen i Gentlemens Tour 2013: Phil Sidfeldt vann på 138 tourpoäng, före Per-Ulrik Johansson på 119 p, Bob Erikson på 114 p och Linjalen Ekenberg på 112 p.

Resultat 19:e hålet 2013
Tävlingen 19:e hålet, eller ”Slaget om Klockan”, som alltså spelades under alla tre dagarna, avgjordes med toppresultat. Daly Persson visade lejonklorna och vann i överlägsen stil på 103 poäng, bl a med en 39-runda. Andraplatsen knep Jimenez Jönsson, ”the elegant swinger”, på 93 p (3x31 p). Earnie höll i efter sin 33-runda första dagen och slutade trea på 91 p. Även Per-Ulrik Johansson spelade jämnt och slutade fyra på 87 p.
Säsongen är väl inte slut i och med detta? En mild höst kan bjuda åtminstone på någon runda!

Foton från höstavslutningen
Jag har lagt in foton på hemsidan (under Medlemssidor). Har ni flera? Mejla dem till mej!

Vi möts kanske i Båstad någonstans i mars eller april för en kick-off av GT 2014?
Tack för i år!
//Bob