Första deltävlingen i GT 2023 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade och tillika "förblåsta" gentlemannen och tävlingsledaren Jimenez Jönsson rapporterar följande från den första deltävlingen i GT 2023, den 26 april på Torekov GK;

Blåsigt, gentlemen i Michelinklädsel
Bästa Gentlemen!
Äntligen kom dagen för premiär av Gentlemens Tour 2023. Oftast brukar premiärer uppmärksammas lite extra med glitter och glamour. Inte i år.
I år uppmärksammades vi av BLÅSTEN och det var verkligen med besked. Attans vad det blåste. 18 förhoppningsfulla gentlemen gav sig ut för att försöka bemästra banan, klädda som mindre Michelingubbar. Det var tröja på tröja, långkalsonger, buffar, toppluvor och allt som kunde lindra i den obarmhärtiga vinden. För blåste gjorde det, fy för tusan.

Vi kom till en bana som var i mycket bra skick får årstiden, bra rull och vänlig ruff samt något tröga greener vilket passade utmärkt i blåsten. Om förhoppningar fanns från början om en bra score, så grusades de för många redan efter hål 1. Men vissa gentlemen lyckades dock prestera bland alla svordomar och förbannelser som lovades.
Bland dessa utmärkte sig Göran ”Robert” Karlsson som på ett mästerligt sätt klarade av spelet i vind och till sist stod som segrare. På en hedrande andra plats har vi Lars ”Dustin” Johansson och vår nykomling Ronny ”Rahm” Persson hade fräckheten att knipa tredjeplats. Grattis till dessa gentlemen, ni är verkligen värda att omnämnas.

I vår tävling om närmast flagg hade tidigare nämnd nykomling även fräckheten av att vara ensam om att träffa green på hål 10 och följaktligen tog hem hela potten. Grattis Ronny ”Rahm”!

Vi övriga fick nöja oss med att ätit en god biff stroganoff och trots allt överlevt en blåsig runda om än lite tilltufsade både här och där. Men nu fyllda med revanschlusta till nästa batalj som kommer att spelas på Skogaby GK. Så jag säger bara det, se upp …..

Noterat av den förblåste Jimenez