Tionde deltävlingen GT 2021 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade gentlemannen Jimenez Jönsson rapporterar följande från den tionde deltävlingen i, och tillka avslutningen av, GT 2021 den 27-28 september 2021 på Ringenäs GK;

Oliidligt spännande avslutning på GT 2021
Bästa Gentlemen!
16 spelsugna gentlemen med drömmar och stora förhoppningar äntrade Ringenäs GK i hopp om att äntligen göra årets runda. För några blev det faktiskt så, men för flertalet blev det som det brukar, si så där.

Första dagen var vinden en faktor att räkna med men hotet om regn uteblev tack och lov. För många av oss visade det sig att greenerna som såg snälla och plana ut i verkligheten var både ondulerade och rysligt snabba. Banan var för övrigt i ett mycket fint skick, så där försvann många bortförklaringsargument.

Efter första dagens runda stundade sedan en mycket välsmakande 3-rätters meny som föll alla i smaken och som ackompanjerades med både välsmakande vin och öl efter önskemål vilket gjorde kvällen till en lustfylld och pratglad afton.

På morgonen andra dagen föll ett ymnigt regn, men som helt upphörde innan start och spelet kunde sedan starta i ett uppklarnande som vid vissa tillfällen påminde om en skön sommardag. Visst blev det tävling. Spänningen var med hela tiden och först när sista putten var slagen kunde årets Champion koras och det med hjälp av föreningens stadgar som reglerar hur segraren skall koras vid lika slutresultat. Det längsta strået drogs av vår nye Champion Molinari Svensson som efter en tuff batalj med suveräne Bubba Ohlsson kunde andas ut och njuta av sin erövrade titel.

Men spänningen var inte över, för vi har tävlingar i tävlingen som Klockan och flaggpriser. Kassören som spelade med Per-Ulrik trodde knappt sina ögon då han fick se Per-Ulriks boll precis stryka hålkanten för ett hole-in-one, men som dessvärre slutade i en birdie. Sorry.

Klockan erövrades av suveräne Bubba Ohlsson som segrade i bägge tävlingsdagarna. Vad gäller flaggprisen erövrades de under dag 1 av Molinari Svensson och Per-Ulrik Johansson och under dag 2 av Molinari Svensson och Larrazabal Wiktorsson. Pricksäkra gubbar.

Som vanligt hanterades tävlingen på ett mycket väloljat sätt av radarparet Monty Öberg och Petrovic Persson, vilka även hade lite udda prisutdelningar för oss som inte lyckades så bra. Mycket uppskattat!!!

Beträffande övriga placeringar och resultat så framgår de i sammanställningen för årets Gentlemen's Tour på webbsidan.
Nu ser vi framåt mot Touren 2022!