Åttonde deltävlingen GT 2019-20 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade gentlemannen "Azinger" Anderson rapporterar följande från den åttonde deltävlingen i GT 2019-20 den 19/8 2020 på Allerum GK;

15 förväntansfulla Gentlemen spelade igår på Allerum GK i 5 st 3-bollar. Vid start var vädret kring 22 grader, men inget starkt solsken och en bra rull om man slog rakt. Slog man däremot lite snett var risken stor att bollen försvann i ett vattenhinder. Efter 6 hål började åskan mullra i den mörka bakgrunden, men den befann sig mer över Helsingborg än Allerum.
När första bollarna kom till kiosken efter hål 9 tog Arnold Jönsson fram sin telefon med en app för ”blixt och åska”, och kunde konstatera att åskan befann sig fortsatt 3 km från banan över Helsingborg. Det gjorde dock inte regnet, det startade för de två sista bollarna från hål 8 och övriga på hål 10. Regnet följde sedan med oss alla, tills vi kom fram till hål 17 alternativt hål 18. Det gällde att ha samlat ihop poäng under den torra perioden av dagens tävlingen för att kunna få ett bra totalresultat.
Undertecknad hemmaspelare, som känner banan väl efter åtskilliga rundor, hade en bra dag och lyckades vinna på för dagen utmärkta 35 poäng, tätt följd av Bubba Ohlsson på 34 poäng och Larrazabal Wiktorsson på 33 poäng, även de bra resultat i dagens väder.
Närmast hål vanns av Arnold Jönsson på hål 7 och Per-Ulrik Johansson på hål 14.
Nu gäller det att torka kläderna och utrustningen, för att vara klara till nästa runda i St Arild den 9 september.

Keep on Swinging, but swing softly
Ulf “Azinger” Andersson
Tjänstgörande tävlingsledare


Ställningen i GT är fortsatt spännande. Monty behåller ledningen, nu på 140 p - före Jimenez 118 p, Daly 117 p och Per-Ulrik på 107 p. En spännande avslutning på touren väntar. Nästa deltävling spelas som sagt på S:t Arild GK den 9 september.
Väl mött då!

Bob Erikson
Webbmaster