Tredje deltävlingen GT 2018-19 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högst ärade gentlemannen Molinari Svensson rapporterar följande från den tredje deltävlingen i GT 2018-19 den 22/8 2018 på Laholm GK;

”Ett glatt gäng GT medlemmar, för dagen 19 till antalet, samlades på Laholms GK för att börja med en sedvanlig lunch. Till några gentlemens besvikelse serverades dock inte ”Flæskesteig” som någon i ett svagt ögonblick i en publikation hade utlovat……. ”Per-Ulrik” gratulerades på födelsedagen innan lottningen tog vid och dagens 19 deltagare fördelades på fyra 4 bollar och en 3 boll.

Tävlingsledningen hade tagit fasta på gentlemennens önskan från deltävlingen i Ljungbyhed att om man i Laholm beslutade ha tävling i ”närmast flagg/längst drive” så skulle man skippa ”sponsorpriser” och införa en ny variant där insatsen för att vara med var 20 kr och vinnaren/na i respektive närmast flagg/längst drive delade på ”potten”. Samtliga slöt mangrant upp och deltog, dock hade tävlingsledningen tvåväldigt beslutat att ha 2 st ”närmast flagg” på hål 4 och hål 7. Vinnare blev på båda hålen Ronny ”Sandy” Persson som därmed från sin position närmast flagg på båda hålen enkelt ”puttade” hem hela potten, grattis och bra jobbat.

Under ”tourtävlingen” bjöd LGK på fina banor med i de flesta fall fina fairways och i det närmaste perfekta greener. Det samlade intrycket från de flesta gentlemen var dock att greenerna var väldigt snabba och svårputtade. Kanske hade greenerna klippts extra korta i helgen då LGK anordnade ”Teen Tour Elite” för pojkar och flickor och därmed fortfarande var extra snabba. Vi får inte glömma nämna något om vädret där Laholm bjöd på strålande sol, men även en del vind emellanåt. Undertecknad ”Molinari”, totalt 2.a efter ”Jimenez” efter 2 deltävlingar, kände en viss press inför dagens runda då det skulle upp till bevis på hemmabanan. Skulle dock ganska snabbt visa sig att ”Molinari” inte hade något som helst med toppnoteringarna att göra, det var bara en sån dag………. (igen!).

Hur som helst var där andra som presterade långt bättre och när resultatlistan sammanställdes kunde vi konstatera att vi förvisso inte hade lika många scores på/över 30 poäng som i Ljungbyhed ( då 11 st) men att gentlemannen Lennart ”Spieth” Svensson konserverat formen väl från Ljungbyhed (då 3:a) och blev dagens vinnare i Laholm på 34 poäng, tätt följd av Per ”Phil” Sidfelt på 33 p och på tredje plats Kenneth ”Daly” Persson på 31 poäng. Vi säger grattis till topp 3 trion i Laholm och även om endast några gentlemen är nämnda ska ingen gentleman vara glömd dock får vi för övrigas gentlemens score och placering hänvisa till självstudier på hemsidans eminenta resultatrapportering.

Om där är någon gentleman som känner att man precis som undertecknad hade en ”mellandag” i Laholm så får ni spotta i klubbhandsken och komma igen på Båstad GK´s gamla bana, onsdag 9/5. Då står ”Daly och ”Phil” för tävlingsledningen och ber undertecknad hälsa att de som har förhinder och inte redan anmält detta i Laholm i så fall meddelar detta i god tid till tävlingsledarna via sms eller mejl. Tänk också på att tvätta och fräscha till den röda GT- tröjan då denna gentlemannamässigt ska bäras på deltävlingen i Båstad.”


Ställningen i GT börjar ta form efter tre deltävlingar av tio, även om det fortfarande finns hopp om topplacering för många. Spieth Svenson har tagit över ledningen på 60 p, tvåa är Jimenez Jönsson på 48 p. Det är hårt om tredje platsen, just nu innehas den av Sandy Persson på 43 p, före Armour Ahlm på samma poäng.

Nästa tävling spelas som sagt på Båstad GK, gamla banan, den 5 september. Vässa formen tills dess!
Väl mött då!

Bob Erikson
Webbmaster