Andra deltävlingen GT 2018-19 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högst ärade gentlemannen Armour Ahlm rapporterar följande från den andra deltävlingen i GT 2018-19 den 8/8 2018 på Ljungbyhed GK;

”Vid samlingen inför deltävlingen var det verkligen läge för frågan:
  • ”Ska vi verkligen spela golf i detta extrema ryssväder, plus 32 och kanske däröver?”
  • Svaret i omröstningen var enhälligt: ”Självklart, en gentleman viker sig inte för något slags väder, vilket vara månde. Inte ens ryssväder.”
Men, allvarligt talat beträffande värmen, ett par av kämparna led särskilt mycket av hettan och beslutade sig klokt nog för att avbryta spelet. Det kan drabba den bäste, tom en gentleman.

Banan då? Den var förstås torr, men ändå med jämna fairways, inga sprickor som t ex på Ängelholm. Ska man klaga på något så var det på de långhåriga greenerna. Men, det kanske främjade gentlemännens puttstrokes? Se bara på scorerna.

Resultaten var imponerande, kusinen Matt Ahlm spelade strålande och kom in på 41 p. Med ett koppel av välspelande gentlemän flåsande i nacken, Arnold Jönsson på 38 p, Spieth Svensson likaledes på 38 p. Även Earnie Gunnarsson (37 p), Molinari Svensson (37 p) och Daly Persson (36 p) straffade sitt hcp. !2 av de 15 fullföljande gentlemännen kom in på 30 p eller mer. Makalöst.

Sensationellt nog (😉) vann Jimenez Jönsson längsta drive och Sandy Persson närmast hål på korthålet. Men, ”he, he”, det var inte första gången.”


Ställningen i GT är mindre intressant efter enbart två deltävlingar av tio, det kan hända mycket framöver. Just nu leder Jimenez Jönsson på 40 p, före Molinari Svensson på samma poäng. Trea är Arnold Jönsson (36 p), och fyra Matt Ahlm (35 p).

Nu får ni koppla av och träna ett tag, nästa tävling spelas på Laholm GK den 22 augusti. Med flæskesteig och utan ryssvärme?
Väl mött då!

Bob Erikson
Webbmaster