Tionde deltävlingen samt touren GT 2017-18 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högst ärade gentlemannen Jimenez Jönsson rapporterar följande från den tionde deltävlingen samt touravslutningen GT 2017-18 på Araslöv GK;

Även in på sista Tourdagen fick vi uppleva sol och behaglig värme. Summerat över året så har vi haft tur med riktigt bra golfväder.
21 spelsugna gentlemen strålade samman till en morgonfika med en enligt traditionen seedning sista speldagen i spelgrupper. Spelet flöt fram på en mycket trevlig bana som även den fått känna av sommarvärmen men med mycket fina greener. Dock hade den kluriga tävlingsledningen hittat på att samtliga spelade från damtee. Vilket gjorde flertalet konfunderade och frågan kom givetvis om vi även skulle bära kjol. Det senare ansågs inte nödvändigt. Till mångas förtret blev det också en rejäl sänkning av spelhandicapet.

Två ohotade gentlemen stod i centrum, ”Daly Persson och ”Monty” Öberg, för en totalseger och då med en viss fördel till ”Daly” Persson. En fördel som förvaltades på ett alldeles utmärkt sätt genom en seger i även denna deltävling. Detta innebär förmodar jag, att Kenneth ”Daly” Persson är den förste i tourens historia med 5 st delsegrar under en säsong.

Dag två, slaget om klockan, började med något så ovanligt som regn. Ordningen blev återställd efter några hål och sedan återkom den värmande solen. Spelet gick nu på Norra banan och som även den var trevlig med en hel del klurigheter. När man ändå är igång, varför då inte förbättra segersviten till en jackpott tänkte ”Daly” Persson och slog till med ännu en seger!! Summerat innebär detta att Kenneth ”Daly” Person vunnit sex av elva tävlingar. Bravo!!!!

Giganten fick dock ge sig i tävlingarna i tävlingen. Närmast flagg dag ett som var på två korthål vann Jan ”Laura” Pettersson och Mats ”Monty” Öberg. Dag två hade även den två tävlingar och där vann P-G ”Per-Ulrik” Johansson närmast flagg och längsta drive vanns av Jimmy ”Jimenez” Jönsson.

Våra tävlingsledare visade på nytt sin kreativitet vid den stora prisutdelningen. Inte nog med att de som slog i vattnet på korthål nr 17 belönades med pris utan även till mångas glädje vändes turordningen så siste man fick börja kalasa på det dignande prisbordet. Spännande, undrar vad som väntar till nästa års avslutning som även den kommer att vara på Araslövs GK med samma tävlingsledare. Vilket är två herrar som vi skall tacka för ett fint genomfört arrangemang nämligen Mats ”Monty” Öberg och Per-Olov ”Petrovic” Persson.

Vi som inte vann får väl slicka såren och ta nya tag till nästa säsong som börjar den 1 augusti. Fram tills dess ha en skön sommar.


Daly Persson blev därmed överlägsen segrare och regerande champion i GT 2017-18 med "all-time-high" resultatet 168 tourpoäng. Monty Öberg tog andraplatsen på 140 p, Jimenez Jönsson tredjeplatsen med 124 p, Per-Ulrik Johansson fjärdeplatsen på 110 p och femteplatsen Earnie Gunnarsson, även han på 110 tourpoäng.

Den nya touren GT 2018-19 startar den 1 augusti på Ängelholms GK - dags för nya tag. Väl mött då!
Bob Erikson
Webbmaster