Nionde deltävlingen GT 2017-18 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högst ärade gentlemannen Jimenez Jönsson rapporterar följande från den nionde deltävlingen i GT 2017-18 på Allerum GK;

Vi har återigen fått glädjen att spela i strålande sol och härlig värme. Dock var det något blåsigt, å andra sidan var det vår räddning från värmeslag. Banan var i ett utmärkt skick, lite torr här och var, men vad annat kan förväntas efter en så här torr vårvärme? För de flesta blev det en angenäm golfupplevelse. Resultatmässigt får vi nog säga det är godkänt.
Efter en intensiv träningsperiod i Spanien visade Kenneth Persson att det gett resultat och segrade på fina 37p. Han skuggades dock av två uppnosiga rookies, Lennarth Svensson och Ulf Andersson, bägge med 37p. De två sistnämnda har ännu inte förstått att de är rookies men det är sådant vi har överseende med.
I tävlingen ingick även tävlingarna närmast flagg som även den vanns av Kenneth Persson, och den mycket prestigefyllda tävlingen längsta drive som vanns av Jimmy Jönsson med en formidabel och sällan skådad drive (om jag får säga det själv 😊).
Nu gäller det bara lite finslipning för den kommande avslutningen i Araslöv.

PS. Notera att beordrade tröjfärger på avslutningen i Araslöv har ändrats – nya färger är Svart och Grön. DS.


Daly Persson tog över ledningen i GT 2017-18 med 148 tourpoäng före Monty Öberg på 140 p. Jimenez Jönsson stärkte sin tredjeplats, nu på 124 p. Per-Ulrik Johansson är oförändrat fyra på 110 p (liksom tidigare på samma poäng som femman Earnie Gunnarsson). Nu återstår endast en deltävling, mycket kan hända innan segraren och övriga pristagare i årets tour kan koras. Det är helt enkelt ”oliiidligt spännande”!

Avslutningen av GT 2017-18 äger rum på Araslöv GK den 11-12 juni: Väl mött då!
Bob Erikson
Webbmaster