Åttonde deltävlingen GT 2017-18 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högst ärade gentlemannen Arnold Jönsson rapporterar följande från den åttonde deltävlingen i GT 2017-2018 på Bjäre GK;

Vi spelade med bra förutsättningar, sol och svag vind på en trevlig bana som för dagen var något svår bemästrad. 6 Gentlemen hade samma resultat, 24 poäng, troligen är detta rekord på touren. En poäng mer PEO, den missade putten, så hade Du hamnat högt upp i resultatlistan. Många bortförklaringar vid eftersnacket:
• svårt att hitta bollen om man inte var mitt på fairvay
• greenen var inte där bollen hamnade
• ondulerade svårputtade greener
• solen i ögonen
• bunkrar där det borde varit fairvay eller green
• fel klubbval
Mats däremot hade inget att klaga på även om han hade några dåliga hål och endast några fåtal klubbor i bagen. Grattis Mats.
Ulf A:s premiär på touren var också lyckad med en hygglig dag på banan, och han utklassade alla utom Mats. Bra jobbat och välkommen i gänget.

Ett stort TACK till Mårten som skänkt extrapriserna, det var bara Eddie som tyckte vi skulle ha längsta drivern i stället innan vi gick ut. Nu anpassade han sig till tävlingsledningens beslut och tog hem ett av närmast-hål-priserna."


Monty Öberg drygade ut ledningen i GT, nu med 140 tourpoäng. Ny tvåa är Daly Persson på 124 p, och trea Jimenez Jönsson på 118 p. Per-Ulrik Johansson är ny fyra på 110 p (samma poäng som femman Earnie Gunnarsson). Monty har sannerligen kopplat greppet, med två deltävlingar kvar och med möjlighet att ersätta en 5- och en 12-poängare. Men, tänk om Daly prickar in två delsegrar och Monty sviktar? Och, på platserna 2-4 kan det definitivt hända saker. Spänningen stiger.

Njut nu av majsolen, och tjäna lite poäng på hemmaplan genom att få lite ordning på trädgården innan den näst sista deltävlingen på Allerum GK den 30 maj. Väl mött då!
Bob Erikson
Webbmaster