Sjunde deltävlingen GT 2017-18 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högst ärade gentlemännen Molinari Svensson rapporterar följande från den sjunde deltävlingen i GT 2017-2018 på S:t Arild GK;

Efter "vårpremiären" på Torekovs GK, var det så dags för vårens 2:a deltävling på GT förlagd till St.Arilds GK. Till dagens tävling slöt 17 st ärade gentlemän upp på en sedvanlig lunch för att äta "Stekt fläsk med löksås" i klubbens restaurang. En lunch som var till belåtenhet hos alla gentlemen och jag kan inte låta bli att citera den ärade gentlemannen, Mats "Monty" Öberg, som vid samlingen efter rundan sa -"Inte visste jag att fläsk o löksås kunde va så gott", slut citat.

Efter intagen lunch och lottning gav 17 gentlemen sig ut på dagens rundor i 3 st "trebollar" och 2 st "fyrbollar." Med perfekta fairways och greener så kan de sedermera låga scoretalen inte skyllas på banorna och inte hellre ska vädret läggas till last för de kanske klena resultaten. Möjligtvis spelade en stark sol och ökande vind på senare em ett visst spratt för några. För att spetsa till det hade tävlingsledningen lagt in 2 moment på 17:e och 18:e hålet, då allt skulle avgöras. Närmast flagg respektive längsta drive, där den gode gentlemannen Eddie "Earnie" Gunnarsson sponsrat med fina priser till vinnarna.

Närmast flagg på 17:e kom gentlemannen Tony "Trevor" Böös och längsta drive på 18:e klämde tävlingsledaren tillika prissponsorn själv till med, men som den gentleman han är skänkte han priset till dagens totala vinnare, gentlemannen Kenneth "Daly" Persson som med sina 32 poäng tog hem "GT St Arild", följd av Lars-Erik "Larrazabal" Wiktorsson på 2:a plats med 27 poäng och Eddie "Earnie" Gunnarsson på 3:e plats med 26 poäng. Även om scoretalen för många var en "besvikelse" och det stora samtalsämnet efteråt vid samlingen var stämningen som vanligt på topp, rå men hjärtlig och gentlemannamässig. Och slutligen kan konstateras att alla gentlemen var eniga om att "vi hade i alla fall tur med vädret" och att "det viktiga var inte att vinna utan att deltaga".


Monty Öberg behåller ledningen i GT med 122 tourpoäng, före Jimenez Jönsson 113 p, Earnie Gunnarsson 110 p, och Daly Persson på 106 p.

Ni bör vara fulltränade vid det här laget, så ta det nu bara lugnt till nästa deltävling, 16 maj på Bjäre GK. Väl mött då!
Bob Erikson
Webbmaster