Tionde deltävlingen GT 2016-17 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade gentlemannen Jimenez Jönsson rapporterar följande från GT-avslutningen på Barsebäcks GCC & Resort;

Nu har vi haft vår avslutning av säsong 2016-17. Det hela gick av stapeln på Barsebäcks fina anläggning.
Vi började på Master Course som tidigare stod värd för Nordea Master och detta märktes! En fairway likt en mjuk heltäckningsmatta med perfekta greener och tee. Något blåsig dag som egentligen var mest besvärande vid sjöhålen. Men ack vilken njutning att få spela på en bana i så otroligt fin kondition.
Andra dagen blev ännu mer njutbar vad vädret anbelangar, dock var den allmänna meningen att Donald Steel Course inte levde upp till förväntningarna och den höga greenfee man tog var i överkant.
Summerat blev det en riktigt härlig och trevlig avslutning på Gentlemens Tour säsong 2016-17. Kanske inte de bästa resultaten men några gentlemen skilde sig från mängden och presterade i sedvanlig ordning bra resultat.

Tre tävlingar avgjordes …
Deltävling nr 10: Armour Ahlm vann på 32 p före Monty Öberg 31 p och Daly Persson 28 p.
19 hålet – Slaget om klockan: Den som får pryda sitt vardagsrum med den eleganta klockan fram till nästa avslutning är Monty Öberg. Han vann på 64p, före Armour Ahlm 59 p, Daily Persson på 59 p och Trevor Böös 51 p.
GT 2016-17 – Slutresultat: Monty Öberg blev tourens champion med 144 tourpoäng, före Padraigh Bergh 136 p, Sandy Persson 134 p och Armour Ahlm 134 tourpoäng.

Det är en välgrundad gissning att Monty firade alla segrarna med ett glas kall julmust endast iförd blå segerkavaj under torsdagskvällen. Under klockan.
Ett stort tack och eloge riktas till tävlingsledare, arrangörer och sponsorer för fina arrangemang. Ett särskilt grattis till de som räknade fram resultaten. De stämde tom med min maskinella modell.

Alla ni andra, misströsta inte. Det är snart dags för nästa tour, GT 2017-18, med start redan den 2 augusti på Ängelholms GK!
Väl mött då!

Bob Erikson
Webbmaster