Nionde deltävlingen i GT 2022 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade och tillika humoristiske gentlemannen och tävlingsledaren Dustin Johansson rapporterar följande från den nionde deltävlingen i GT 2022, den 14 september 2022 på Allerums GK;

Blåsigt, otillräckligt breda fairways och alltför många bunkrar
Bästa Gentlemen!
Vi var 15 ärrade gentlemen som kom till start på en för dagen ganska blåsig bana på Allerum GK.
Banan var i mycket gott skick, men trots breda fairway, som en mindre landningsbana på tvären, hade en del spelare lite svårt att få bollen att stanna där. Jimenez Jönsson önskade att de varit ännu bredare och hänvisade till Kastrups landningsbanor. Padraigh Bergh provade näst intill samtliga bunkrar och undrade samtidigt varför de var så förbaskat många, om det berodde på att gräsfröerna tagit slut?

Trots blåsten lyckade 6 spelare nå 30 poäng eller mera. Bäst blev Molinari Svensson på 34 p, följt av Dustin Johansson på 33 p, samma som Matt Ahlm och Bubba Ohlsson. Närmast flagg på sjunde hålet var Per-Ulrik Johansson. På fjortonde hålet blev det Jimenez Jönsson, som på detta hål slapp träffa fairway.

Mvh
Lasse Dustin Johansson


Touren oliiidligt spännade
Ställning i touren efter den 9:e deltävlingen:
  • Mårten "Molinari" Svensson är ny etta på 140 p
  • Mats "Matt" Ahlm är ny tvåa på 133 p
  • Hans-Bertil "Bubba" Ohlsson är trea på 132 p
  • Göran "Robert" Karlsson är fortfarande fyra på oförändrade 109 p

Alla tre i ledningen kan vinna, vid vinst kan Matt nå max 158 p, Molinari max 152 p och Bubba max 144 p. Nu gäller det verkligen att jobba på putting-green och driving ranchen, i den ordningen. Den helt avgörande sista deltävlingen äger rum på Araslövs GK den 26 september, under avslutningen 26-27 september.
// Bob Webmaster