Åttonde deltävlingen i GT 2022 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade och tillika välformulerande gentlemannen och tävlingsledaren Molinari Svensson rapporterar följande från den åttonde deltävlingen i GT 2022, den 31 augusti 2022 på Laholms GK;

Höga scorer överlag
Bästa Gentlemen!
Tävlingsomgången präglades lite av den kända ramsan/barnvisan av Septimus Winner, "10 små ..... -pojkar", då manfallet var stort till dagens tävling. Hela 9 personer hade anmält sin frånvaro och kvar var vi 13 tappra Gentlemän som skulle göra upp om poängen i Laholm. Som vanligt samlades vi för en lunch, Pasta m Kyckling/Svamp och Panerad Sej stod på menyn. Efter inmundigandet av lunchen begav vi oss så ut på en bana som var i alldeles utmärkt skick, både på fairways och greener. Perfekt golfväder, soligt och ca 20 grader, så inte ens det kunde vi skylla på om dagens score inte var till den enskildes belåtenhet.

Spelet flöt på bra och till sist kunde vi först summera att på hål 2 hade "Armour" Ahlm bäst precision och kommit närmast flagg, samt att på hål 4 hade "Arnold" Jönsson lyckats sikta bäst. Vår eminente gentleman och tillika kassör, "Jimenez" Jönsson, tillser att vinnarna som vanligt blir rikligt prisade för sin pricksäkra insats via en elektronisk telefonöverföring.

Vidare kunde vi efter inlämnandet av dagens scorekort konstatera att "Bubba" Ohlsson hade lyckats bäst med fina 38 poäng, tätt följd av "Matt" Ahlm på 36p och därefter av "Molinari" Svensson på 34p, Jimenez" Jönsson 33p (bättre hcp) och "Amour" Ahlm 33p. Noteras kan att det var 7 gentlemän som hade score på 30p och däröver, samt att det var ganska tight precis under 30 strecket med 3 st 29p scorer där hcp fick avgöra inbördes placeringar.

Till slut glöm inte att:
"The most important shot in golf is the next one"...... (Ben Hogan), så nästa gång ses vi onsdagen den 14/9 på Allerums GK.

Mvh Tävlingsledarna


Touren oliidligt spännade
Ställning i touren efter den 8:e deltävlingen:
  • Hans-Bertil "Bubba" Ohlsson behåller ledningen, nu på 130 p
  • Mårten "Molinari" Svensson är ny tvåa på 120 p
  • Mats "Matt" Ahlm är ny trea på 117 p
  • Göran "Robert" Karlsson är ny fyra på oförändrade 109 p (kunde inte ställa upp denna gång)

Fortfarande gäller att mycket kan hända. Bara att ta plats på ranchen och putting-greenen, kanske Ben Hogan t o m kunde ha sagt att "The best shots in golf are repeated driving range shots". Alltså golf shots, inga andra shots. Nästa deltävling är som sagt på Allerums GK, den 14 september.
// Bob Webmaster