Sjunde deltävlingen i GT 2022 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade och tillika ödmjuke gentlemannen och tävlingsledaren Jimenez Jönsson rapporterar följande från den sjunde deltävlingen i GT 2022, den 17 augusti 2022 på Ängelholms GK;

Den äldre eliten svingar loss
Bästa Gentlemen!
Sol, värme och återigen värme var två tydliga ingredienser i dagens tävling. Lägg därtill en grön och mycket fin golfbana och vi närmar oss en perfekt golfdag.

16 taggade gentlemen började träffen med att avnjuta en väl tillagad lunch bestående av stekt fläsk med löksås, dvs. en riktig ”gubba lunch”. Med så fina förutsättningar kan man säga att alla redan var vinnare. Men dessvärre är det på banan vi ska visa vad vi duger till, och det lyckades en del med något bättre än övriga.
Det mobila gänget blev dagens vinnare. Våra ”ungdomar” fick idag känna av när de gråhåriga tryckte till och visade var skåpet skall stå. Bäst med den bedriften var Ulf Andersson med fina 41 poäng, tätt följd av Göran Karlsson 38p och Tommy Ahlm med fina 36p.
I tävlingen närmast flagg blev det idag många fullträffar på green vilket annars tillhör ovanligheten. Bäst med den precisionen var Christer Bergqvist på hål 3 och Lars Johansson på hål 17.
För oss övriga, som inte riktigt lyckades knyta ihop säcken, och som bara hade en förbaskad otur under hela rundan, gäller träning och återigen träning, så kanske lyckan lyser på oss vid nästa tillfälle.

Upp till bevis och väl mött på Laholm GK.
En något stukad Jimmy J


Touren oliidligt spännade
Ställning i touren efter den 7:e deltävlingen:
  • Hans-Bertil "Bubba" Ohlsson behåller ledningen, nu på 112 p
  • Göran "Robert" Karlsson är ny tvåa på 109 p
  • Mårten "Molinari" Svensson är ny trea på 108 p
  • Mats "Matt" Ahlm är fyra på oförändrat 97 p

Mycket kan fortfarande hända, ingen placering i toppen är säkrad ännu. T ex, Bubba och Molinari har varsin oräknad tävling kvar! Så: Plats på ranchen och putting-greenen, tid finns ännu till nästa deltävling! Den är som sagt på Laholms GK, den 31 augusti.
// Bob Webmaster