Nionde deltävlingen GT 2021 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade gentlemannen och tävlingsledaren Earnie Gunnarsson rapporterar följande från den nionde deltävlingen i GT 2021 den 15 september 2021 på Woodlands Country Club;

Solklart och glest i toppen, tjockt i botten
Bästa Gentlemen!
18 spelsugna gentlemen kom till start på Woodlands golf. Trevligt att vi nu åter kan träffas och äta lunch tillsammans. Alltid en trevlig stund och gott snack.

Första 9 hålen spelade vi på Magnolia, en slinga som kräver sin man. Svårspelad med mycket vatten och besvärlig ruff men förövrigt fint skick.
Andra 9 hålen på Cedarslingan som väl får betraktas som något lättare men ändå ganska svår och lite backig för mot slutet trötta ben. På denna slinga hade vi också lagt närmast hål-tävlingen. På Florida hålet 4 segrade Chopra Bergqvist och på hål 8 träffade ingen green. Därför går väl hela prissumman till Chopra har jag för mig. Grattis.

I förhållandevis bra golfväder lyckades bara två komma över 30 poäng. Segrare blev Molinari Svensson på 34p före Bubba Ohlssons 31p. Trea helt otippad blev Matt Ahlm på 28p. Samma poäng hade Spieth Svensson men med högre hcp. Grattis till er som kom undan med äran i behåll. Men som sagt, svårspelad bana.

Så nu drar det ihop sig till en spännande avslutning på Ringenäs. Väl mött alla där som har anmält sig och vässa formen och träna dropp. På tal om form så har undertecknad inte lyckats pricka in toppformen. Visade sig bl a på närmast flagg på hål nr 8, 135 meter. Efter utslaget var det 136 meter kvar.

Tack för en trevlig och glad em hälsar
Earnie


Är det hett i GT-2021 inför sista deltävlingen? Jodå. Minsann. Som det ska vara. Oliiidligt spännande. Tack för det.
Flera kan vinna; ny ledare är Molinari Svensson på 122 p (kan nå max 144 p), tvåa är fortfarande Bubba Ohlsson på 116 p (kan nå max 134 p), ny trea är Robert Karlsson på 107 p (kan nå max 132 p), och ny fyra är Matt Ahlm på 106 p (kan få ihop max 121 p). Men även Dustin, Chopra och Per-Ulrik lurar i vassen, t ex Dustin slutar på 126 p vid seger i sista deltävlingen.
Ingen i toppen kan koppla av, det blir en hård strid om segern och prisplatserna!

// Super Web Admin Bob