Tredje deltävlingen GT 2021 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade gentlemannen "Molinarii" Svensson rapporterar följande från den tredje deltävlingen i GT 2021 den 19/5 2021 på Laholms GK;

Bra giólfväder på Laholms GK
Bästa Gentlemen!
Vallens 18-håls slinga" och vädret på Laholms GK visade sig från sin bästa sida vid dagens "sällskapsrond". Nåväl kanske lite småkyligt i vinden emellanåt men med Landskrona i färskt minne senast då vädrets makter inte på något sätt var med oss, var det idag som jämförelse rena sommarvädret för 18 spelsugna gentlemen.

I eftersnacket fick banan beröm för att varit i gott skick även om greenerna var luftade och dressade gick det att spela bra golf. Många tyckte att de förändringar som Laholms GK gjort senaste året/en på att ändra och bygga om vissa hål var en utmaning. Någon bunker på hål 8 ansågs som lite "onödig" av gentlemannen "Daly Persson" och då var "Earnie Gunnarsson" snabb att fylla i att han tyckte nog att en 7-8 bunkrar till på banan varit lite "onödiga" på dagens runda för hans del. Det ombyggda korthålet 2 fick också omnämnanden som ett vackert och spännande hål.

Hur gick det då med "scorerna"? Rapporterna från banan löd att "Per-Ulrik Johansson" gått ut starkt på "ut- rundan" och hade en bra score på gång. Detta bekräftades också när resultatet från "Per-Ulriks" boll kom in, fina 35 poäng, men skulle det hålla hela vägen när 2 bollar fortfarande var ute på banan? Det skulle det visa sig att det gjorde när samtliga resultat trillat in stod "Per-Ulrik" som segrare med 2 poäng tillgodo på 2.an, "Chopra Bergqvist" på 33 poäng, samma poäng som " Daly Persson" men där hqp var till "Chopras" fördel. Sedan var det tufft runt "30-strecket", 3 spelare på 31p och 3 spelare på 30p där också hqp blev avgörande för de inbördes placeringarna. Således 9 spelare på score 30 och däröver får anses som ett gott betyg på dagens runda.
Grattis till "Per-Ulrik" och övriga 8 "30-poängare". Vi övriga får spotta i nävarna och ta nya tag på Åkagården GK den 2/6.

Sedvanligt fanns ytterligare 2 delmoment på dagens runda nämligen "Närmast flagg" på nämnda hål 2 och hål 4. Här visade det sig att "Armour Alm" på hål 2 och "Chopra Bergqvist" på hål 4 haft bäst precision i klubborna. Grattis till dessa båda som får sina vinster utbetalda via Swish av "Jimenez Jönsson".

Till sist vill tävlingsledare "Molinari Svensson" tacka samtliga gentlemen för en som vanligt trevlig golfdag med goa skratt och skämt med glimten i ögat.

Väl mött på Åkagården GK onsdag 2/6 och till dess svinga på, bli inte putt och "keep scoring".Bob Erikson
Webbmaster