Femte deltävlingen GT 2019-20 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade gentlemannen "Molinari" Svensson rapporterar följande från den femte deltävlingen i GT 2019-20 den 25/9 2019 på Laholm GK;

17 tävlingssugna gentlemen samlades på Laholms GK för att på ”Vallens” 18 hål göra upp i den sista deltävlingen på höstrundan. Denna deltävling, liksom förra i Båstad, ingick dessutom i traditionella tävlingen ”Pelles vandringspris”. Tyvärr serverades ingen ”fleaskesteg”, men gentlemennen lät sig väl smaka av en asiatisk och svensk husmanskost buffé.
För att nämna något om vädret så var det en typisk gråmulen höstdag, inget regn och trots att solen lyste med sin frånvaro en ganska behaglig temperatur för golfspel. Banans fairways och semiruff var bra i ordning, men tyvärr var greenerna för att vara Laholms GK inte i ett ”önskvärt” skick då de blivit luftade och dressade för någon dag sedan. Helt klart tråkigt, men även om det var till föga tröst var förhållandena lika för alla. Givetvis blev greenerna efter dagens rond ett ämne för diskussion huruvida resultaten varit annorlunda med en bättre kvalité på greenerna, men som ”Per-Ulrik” sa: Hur jag än vill kan jag inte skylla 2 missade puttar på 30 cm på greenerna……..
Vi enades dock om att ordföranden ”Phil” Sidfeldt skulle framföra våra gentlemens synpunkter till Laholms GK då klubben borde informerat bättre och självmant reducerat greenfeeavgiften med tanke på greenernas kvalité, förhoppningsvis kan vi kanske få någon ekonomisk kompensation om vi nu beslutar att återkomma till Laholm kommande säsong.

Nog om detta och nu till lite konkreta resultat. Tävlingsledningen hade utsett banans korthål 2 och 4 till att utkämpa dagens bataljer på i ”närmast flagg”. Det hade nog varit mer rätt med ”närmast green” på hål 2, där ingen gentleman lyckades träffa green. Kanske det berodde på att vi på 1.a hålet upptäckt greenernas beskaffenhet och redan vid utslaget på 2.a försökte undvika greenen men i hastigheten glömt att bolluslingen trots allt skall i koppen där flaggans står? Dock hade vi på banans hål 4 greenträff (ar?) och en lycklig vinnare i ”Sandy” Persson (ganska passande ”alias” med tanke på greenernas beskaffenhet) som kammade hem dagens vinst, grattis till ”Sandie”.
Trots bedrövliga greener skulle det I slutändan visa sig att vi hade 3 gentlemen som behärskat banan och dess greener lite bättre än oss övriga och nått en score på fullt godkända 32 poäng. Därför fick handicap fälla avgörandet och då stod ”Jimenez” Jönsson som slutlig vinnare, före 2.an ”Padraigh” Berg och 3.an ”Phil” Sidfeldt. Grattis till ”Jimenez” och fina GT poäng till sammandraget på höstens sista deltävling.
Som jag inledningsvis skrev ingick dagens tävling som en av 2 i ”Pelles vandringspris” och när vi summerade resultaten från Båstads ”Gamla bana” och ”Vallen”, visade det sig att jämnheten i spelet över 2 tävlingar ganska väl fällde avgörandet då ”Jimenez” Jönsson slutade som segrare med totalt 62 poäng, (30+32), före ”Monty Öberg” på 57 poäng, (31+26) tätt följd av ”Padraigh” Berg på 56 poäng (24+32). Noteras ska att även ”Phil” Sidfeldt hade 56 poäng, (24+32) i sammandraget men återigen inte hade handicapet till sin fördel.
Ingen ska vara glömd även om några blivit omnämnda, dock får ni för övriga resultat själva grotta ner er, djupt analysera och dra egna intressanta slutsatser inför vårens deltävlingar, själv ska undertecknad (”Molinari") snarast kontakta klubbens Pro och boka in några lektioner, som sagt bara att bryta ihop och ta nya tag till våren.

Tävlingsledarna ”Ernie” Gunnarsson och ”Molinari” Svensson tackar för visat intresse.


GT-ställningen i halvtid har blivit ordentligt intressant. "Jimenez" Jönsson har tagit ledningen på 104 p, med "Monty" Öberg tvåa på 94 p, "Daly" Persson trea på 78 p, och "Padraigh" Bergh fyra på 69 p. "Daly" håller väl till nånstans i trakten av Medelhavet, och har tappat två strykningsalternativ, men de övriga tre har sina kvar fortfarande. Olidligt spännande inför vårsäsongen. Vill man vara med i leken kanske man ska göra som "Molinari" planerar, ta ett par lektioner? Utnyttja ranchen, spela träningsrundor, ladda upp med julmust?.
Dags för vinterlov, nästa deltävling spelas på Bjäre GK den 22 april.
God Jul!

Bob Erikson
Webbmaster