Andra deltävlingen GT 2019-20 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade gentlemannen "Jimenez" rapporterar följande från den andra deltävlingen i GT 2019-20 den 14/8 2019 på Ljungbyhed GK;

Efter ett kraftigt manfall blev vi endast 14 spelare som kom till start. Men som det brukar var det själva gräddan som stod på startlinjen. Tyckte vi som spelade, men verkligheten visade sig vara något annat. Det började i något så när hyggligt väder som sedan bjöd på en och annan regnskur. Banan var väl ok så länge man höll sig på den finklippta delen, väl utanför den kom de verkliga utmaningarna. Vårt Spanientränade proffs slog till på nytt och visade återigen vart skåpet skall stå.

I tävlingen närmast flagg, som oftast går över två hål, fick denna gång utökas med ytterligare ett hål. Så var det inte tänkt från början, men ”gräddan” klarade inte av att avgöra på de två första hålen. Så det fick läggas till ett tredje. Dvs., 14 spelare på tre korthål ger 42 möjligheter att träffa green och endast en klarade att träffa green vid ett tillfälle och det var vår gamle nestor Mats Öberg!!

Tänk vad golfen kan vara härlig och samtidigt så otroligt förödmjukande. Förmodar att rangen kommer bli flitigt utnyttjad framöver innan vi på nytt kommer utmanas, fast då på Söderåsens GK.


Ställningen i GT kan nu efter två deltävlingar börja redovisas igen. Helt ohotad än så länge tronar Daly Persson med två delsegrar och 60 p. På platserna 2-4 slåss tre gentlemen, alla med 38 p: Bubba Olsson, Jimenez Jönsson och Monty Öberg. De, och några flera, hade exakt samma poäng i deltävlingarna, varför jag fick rangordna utgående från "bäst in" i ett antal fall. Ny delregel? Men jag misstänker att startfältet kommer att spridas ut resultatmässigt vad det lider ;-).

Som sagt, nästa deltävling är på Söderåsen GK 28 augusti.
Väl mött då!

Bob Erikson
Webbmaster