Åttonde deltävlingen GT 2018-19 avgjord

Läs mer på medlemssidorna
Gentlemen,
Den högt ärade gentlemannen "Arnold" rapporterar följande från den åttonde deltävlingen i GT 2018-19 den 15/5 2019 på S:t Arild GK;

Krögaren serverade lunchbuffé som var mycket prisvärd! Vi spelade i soligt väder som gjorde att några fick problem att fokusera på svingen och andra klagade på vinden. Medvinden gjorde att bollarna gick för långt och det blev svårt med rätt klubbval. Andra klagade på sidovinden eller motvinden. Enligt några spelare hade de inte hört så många bortförklaringar under en rond tidigare. Nu kan man tro att det inte gick att spela bra golf men det motbevisades av flera spelare och att det gjordes ovanligt många birdies ⛳️. Banan spelades med lägesförbättring vilket inte behövde användas särskilt ofta. Greenerna var oxå helt ok.

"Monty" Öberg tog hem deltävlingen med 32 p, före "Dustin" Johansson 30 p, och "Daly" Persson på 29 p. Närmast flagg hål 6 Kenneth Persson och hål 17 Hans-Bertil Ohlsson. Shopens pris gick till Mats som segrare i tävlingen vilket var uppskattat, hur bra blir inte Mats i nästa tävling med nya proffsbollar som på Perstorps golfklubb?

Som vanligt var det mycket stoj och glam utöver våra försök till bra golf.


GT 2018-19 är fortfarande spännande, men ett gäng har nu skaffat sig en plattform inför de två återstående deltävlingarna. "Daly" Persson behåller ledningen på 116 p. "Monty" Öberg närmade sig ordentligt via dagens seger, nu hack i hål på 115 p. Trea är "Molinari" Svensson på 106 p, och "Matt" Ahlm fyra på 93 p. Det blir en giganternas kamp på slutet, betänk att Monty har en tre-poängare att byta ut. En seger till? Skulle ge 27 p netto. Det blir en oliiiidligt spännande avslutning.

Nästa deltävling spelas den 29 maj 2019 på Perstorp GK.
Väl mött då!

Bob Erikson
Webbmaster